علل اصلی درد پا در سنین بالا و کفش نامناسب

 

از گذشته تا به امروز همیشه توصیه پزشکان استفاده از کفش مناسب بوده است که گاهی پوشیدن کفش های نامناسب باعث شروع پا درد می شود کفش هایی مانند صندل ها، کفش های پاشنه بلند، کفش های باله، کفش های اسکیت برد، همه این ها می توانند عامل ایجاد مشکلات پا و قوزک پا شوند.

زمانی که کفش نتواند فشار کافی را به قوس پا وارد کند امکان دارد تاندون ها، مفاصل و عضلات پا آسیب ببینند، این آسیب ها گاهی تا ناحیه فوقانی پاها تا کمر ادامه پیدا می کند و مشکلات تعادلی در بدن به وجود می آورد.

پوشیدن کفش با سایز نامناسب

بر خلاف تبلیغات کارخانه های کفش سازی کفش با سایز مناسب برای همه وجود ندارد. گاهی پاها از طول و عرض و ارتفاع با هم تفاوت دارند. برای همین در هنگام خریدن کفش بهتر است دقت کافی داشته باشید تا کفش مناسب را برای پای خود انتخاب کنید.

گاهی ممکن است دو نفر یک نوع کفش را با یک سایز انتخاب کنند ولی یک کفش در پای یک نفر مناسب باشد ولی در پای دیگری تنگ باشد با اینکه سایز کفش ها یکی است. چون فرم پای هر کدام متفاوت است.

کفش ورزشی نا مناسب

مسئله مهم همیشه در انتخاب کفش برای ورزش کردن است که گاهی کفش نامناسب در ورزش باعث ناراحتی می شود.

هنگام ورزش باید از کفشی استفاده کنید که وزن و فشار پاها را به طور عادی تحمل کند و در طول ورزش یا دویدن و پیاده روی باعث فشار به انگشتان پا نشود.

سال های زیادی است که کفش های پیاده روی و ورزش به جای هم مورد استفاده قرار می گیرند. این کفش ها شباهت زیادی به هم دارند، اما ساختار و طراحی آن ها با هم خیلی متفاوت است.

کفش هایی که برای پیاده روی و دویدن طراحی می شوند جهت حرکت طول خطی طراحی می شوند. ساختار کفی این کفش ها بیشتر در ناحیه پاشنه ضخیم می شود تا ضربات ناشی از راه رفتن و دویدن را به خوبی جذب کند.

اما کفش های ورزشی طوری طراحی می شوند که کفی آن ها صاف تر باشد و در طول ورزش تعادل و کشش بهتری را برای پا ایجاد کند.

عوارض پوشیدن کفش نامناسب

عوارض کوتاه مدت: کفش ورزشی نامناسب می تواند باعث مشکلاتی مانند عفونت قارچی ناخن شود. زمانی که کفش نامناسب باشد می تواند فشار به پوست روی ناخن وارد کند و باعث شود ناخن پا به درون پوست رشد کند.

زمانی که اشخاص کفش تنگ و نامناسب می پوشند علاوه بر فرو رفتن ناخن در پوست پا باعث عفونت قارچی هم در ناخن می شود. گاهی عفونت قارچی باعث می شود شکل و فرم ناخن پا تغییر کند و ظاهری نا خوشایند به وجود بیاورد.

مثل تغییر رنگ ناخن، شکننده شدن ناخن، لازم است همیشه در نظافت ناخن پا دقت کنید تا از بلند شدن زیاد ناخن پا آسیبی به انگشت وارد نشود و مشکلات قارچی به وجود نیاورد.

گاهی ممکن است بدن فرد استعداد این را داشته باشد که با پوشیدن کفش تنگ و نامناسب انگشت شست پاهایش به طرف بیرون و دیگر انگشتان انحراف پیدا کند و ممکن است عارضه هالوکس والگوس برایش به وجود بیاید؛

که این عارضه می تواند خیلی دردناک باشد و گاهی منجر به عمل جراحی شود.

درد پاشنه پا: درد مچ پا یکی از رایج ترین و شایع ترین درد های مربوط به پاشنه پا به شمار می رود و درد در پاشنه پا و قدام آن یا در خلف و یا در سطح کف پا بیشترین دردها گزارش شده است که علت اصلی آن پوشیدن کفش تنگ و نامناسب است.

عوارض کفش نامناسب در بلند مدت

درد در ناحیه پا می تواند کارهای روزمره را به ویژه در سنین بالا برای فرد مختل کند. گاهی درد در ناحیه پا به قدری شدید است که فرد حتی نمی تواند از پله بالا برود و یا از روی صندلی بلند شود.

در بعضی از افراد درد پا می تواند آنقدر شدید شود که تعادل خود را در راه رفتن از دست بدهند. گاهی بی تحرکی و افزایش وزن هم بی تأثیر نیست در این موضوع. اگر فردی توانایی خود را در راه رفتن از دست بدهد ممکن است دچار بیماری های قلبی شود.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.